Tibeti mágia: koronavírus

wuhan-coronavirus-2019-ncov-1024x538.jpg

Az elmúlt hetekben elárasztottak minket a koronavírusról szóló hírek. A hatóságok keresik az okokat, drasztikus védelmi intézkedéseket hoznak, ennek ellenére már nem csak Ázsiában, de Európában is felütötte fejét a járvány. Az összeesküvés-elméletek iparosai is azonnal ráharaptak a témára és minden áron megpróbálnak egy jól bejáratott sémát a jelenség háttereként, okaként feltüntetni. Populáris "asztrológusok", ezo-csatornák, spirituális szerepben tetszelgő megmondóemberek pörgetik a háttérhatalom, gyógyszeripar, szabadkőművesek stb. már jól ismert lemezeit, ami természetesen pont olyan messze áll az igazságtól, mint Kína Olaszországtól. Nem véletlen, hogy nagyon sok ember már inkább hisz ezekben a hatásvadász információkban, mint a tudományban, hiszen az elképesztő tudományos és technikai fejlettség ellenére Földünkön egyre nagyobb a káosz. Nem vagyok tudomány ellenes, mert alapvetően nincs jó és rossz, minden attól függ, hogy milyen láthatatlan erők, szándékok mozgatják a jelenségeket, de a tudományos eredmények elismerése mellet látnunk kell azt is, hogy a tudósok már rengeteg olyan "szellemet" kiengedtek abból a bizonyos palackból, ami az élet szentségét inkább meggyalázta, mintsem megszentelte vagy felemelte. Az atombomba, a különböző tömegpusztító fegyverek, vegyi fegyverek, háborús eszközök, a Föld kizsákmányolását, a természet tönkretételét lehetővé tevő technológiák is a tudománynak köszönhetők.

A tudományos kutatóintézetekben folytatott kísérletekhez rengeteg pénz kell, ezért azokat nem lehet függetleníteni a gazdasági és kereskedelmi élet szereplőitől, akiket kizárólag a profit mozgat. Mivel a politikához, a tömegek fölötti hatalom megszerzéséhez, fenntartásához is elengedhetetlen az anyagi háttér, a karhatalom és a hadseregek finanszírozása is rengeteg pénzbe kerül, ezért láthatjuk, hogy milyen ördögi kör hálójába van fogva a tudós társadalom. Természetesen itt a lelkiismerettel rendelkező tudósokra gondolok és nem azokra, akik...

Sajnos a lelkiismeretesség és a jó szándék is kevés egy ponton túl, mert a leszűkített, kizárólag ok-okozati gondolkodás még őket is csak a felszíni következtetések szemléletéig engedi és, ha egy jelenség racionálisan nem magyarázható, akkor "megáll a tudomány".

De, mire is akarok kilyukadni az eddigiekben felvázoltakkal, és mi köze van ezeknek a koronavírushoz? Egy tegnapi hír kapcsán kezdtem el gondolkodni a jelenségről, amiben elhangzott, hogy "Az új, Kínán kívüli gócpontok kialakulása egyre jobban aggasztja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetét (WHO)" Ez egyértelmű, de a lényeg csak ezek után következett, ugyanis a szervezet igazgatója még elmondta azt is, hogy:

"Aggasztó, hogy számos esetben nincs egyértelmű epidemiológiai kapcsolat - találkozás azonosított fertőzöttel, vagy utazás a járvány sújtotta területre" . A legaggasztóbbnak az iráni eseteket tartja, amelyek mintha a semmiből jöttek volna."

Szóval "megállt a tudomány", mivel nem tudja az eseteket az ok-okozatiság eszközével értelmezni. Ugyanez a szűklátókörűség, a "józan ész" az, ami soha nem volt hajlandó elismerni a természetgyógyászat, a spirituális energiákkal gyógyítás, vagy például a homeopátia eredményeit, hiszen ezekre sem lehet racionális bizonyítékot találni, így a gyógyulásokat, eredményeket önmagukban nem találták kielégítőnek, vagy mindent a placebónak tulajdonítottak. Természetesen én sem állítom, hogy a racionalitást mellőzni kell, ezért is fogadom kétkedve az összeesküvés-elméleteket, amelyek lehet, hogy tartalmaznak igazság töredékeket is, de a legtöbb esetben csak kiagyalójuk zavaros fantázia termékeit. Viszont fontosnak tartom a racionális, megkülönböztető, "horizontális" gondolkodásmód és a "vertikális" szemlélet összekapcsolását, mert csak így nyerhetünk teljes képet. Tudom, naivitás elvárni az akadémikusoktól, tudósoktól, hogy hitelt adjanak a spirituális megközelítésnek, de érdemes lenne elgondolkodniuk azokon az archaikus kultúrákon, amelyek szemlélete, világképe még vertikális volt, a megnyilvánult világ jelenségeit okozatnak tartották, az okokat pedig a láthatatlan világból eredeztették. Magas civilizációkat hoztak létre, városállamokat, művészetet, mezőgazdaságot, kultúrát. Bizonyíthatóan olyan pontos csillagászati számításokat, megállapításokat tettek, amelyeket a mi időnkben már nem lehetne megtenni magasan fejlett technikai apparátus nélkül. Számtalan más példát is lehetne sorolni, de az biztos, hogy a környezetet nem tették élhetetlenné, mivel a természetet, a természet magasabb törvényeit tisztelték, azokkal az erőkkel tudtak bánni és nem vakon, tudatlan bűvészinasként babráltak az elemekkel. Nem volt véletlen, hogy az asztrológia tudománya ezekben a társadalmakban kiemelt szerepet kapott, beavatott asztrológusok figyelték a kozmikus energetikai hátteret, a vezetők komoly döntést a megkérdezésük nélkül nem hoztak. (természetesen itt nem a mai, jósolgató, divatasztrológiáról volt szó)

A szellemi hagyomány tudása örök: "Ami lent van, az megfelel annak ami fent van..." A tudás most is elérhető, nem csak az ősi kultúrák kiváltsága. Ez a megfelelések, analógiák törvénye: az analízist a szintézis fényébe kell emelni. Itt a mulandóság világában minden jelenség mögött meg kell keresni az analógiát, mert csak ez mutatja meg a felszín és az örökkévaló háttér hiteles összefüggését. Itt, ebben a káprázati létezésben semmi nem az, aminek látszik, ha felületesen szemléljük, mindennek csak a maszkját látjuk. Legyen az egy ember, állat, növény, természeti jelenség, betegségszimbólum, bármi, ami megnyilvánul, a jelen esetben pl. a koronavírus.

Mi az, ami a koronavírus hátterében állhat?

Paul Brunton Egyiptom titkai című könyvében egy érdekes találkozásról számolt be. Brunton akkora már világhírű író és filozófus volt, a Ramana Maharshi beavatott tanítványa. Luxorban a királysíroknál megjelent előtte egy Adeptus és a következő üzeneteteket adta át azért, hogy felhívja a világ figyelmét a láthatatlan veszélyre: 

„Ismétlem tehát, hogy azok az idegenek, akik rejtett kincsek kedvéért, vagy gyakran tudományos kutatás leple alatt meghúzódó túlhajtott kíváncsiságból olyan ősi földek feltárására vállalkoznak, ahol a mágiát értették és gyakorolták, súlyos kockázatot vállalnak.”

„Ezek a hatások mind, kivétel nélkül különböző bajokat zúdítanak a világra, annyira, hogy rombolóan hatnak egész nemzetek sorsára. Önök nyugatiak nem is tudnak védekezni ellenük, és minthogy nem láthatók önök számára, csak annál nagyobb mértékben veszedelmesek”

„A lhasszai nagy lámáknak is vannak rejtett sírjaik Tibetben és részben ez az oka annak, hogy a tibetiek semmiképpen sem akarják beengedni az idegeneket országukba. De eljön majd az idő, amikor az emberek mégis behatolnak oda, majd felfedezik és felbolygatják ezeket a sírokat és ezáltal ismét szerencsétlenségeket zúdítanak magukra” 

A vírus szempontjából számunkra egyértelműen a Tibettel kapcsolatos rész a legfontosabb, hiszen köztudott a kínai elnyomás. Az elmúlt fél évszázadban amióta Kína megszállva tartja az országot 1,2 millió embert öltek meg, kolostorok ezreit rombolták le, a szentkönyveket elégették. Rengeteg szobrot, ereklyét raboltak el, ráadásul Kína Tibetet atomtemetőnek használja, 1971 óta pedig nukleáris robbanófejeket és rakétákat is telepített az országba. Hatalmas beruházásokat hajtanak végre, vízerőművekkel, fakitermeléssel, bányászattal teszik tönkre a páratlan szépségű országot. Kétség nem férhet hozzá, hogy felbolygatták a lámák sírjait is. Mivel nem hiszek a véletlenekben, ezért egy csöppet sem csodálkoztam azon, hogy pont Kínában tört ki a járvány. Valójában sokkal furcsábbnak tartottam, hogy eddig még nem volt semmi, sőt Kína a világgazdaság motorja lett az elmúlt évtizedben, óriási felemelkedésen ment keresztül.  

Tibet is azon helyek egyike volt, talán korszakunkban az utolsó, ahol a "mágiát értették és gyakorolták". Itt az ősi, mágikus praxis a Bön, és a később érkező buddhizmus összeolvadt. Hamvas Béla ezt írta a Tibeti misztériumok előszavában:

"A Bön tulajdonképpen gyakorlat és pedig az ember és a természetfölötti Hatalmak között lévő rituális érintkezésnek részletes, pontos, rendszeres gyakorlata"

Mágikus, aszketikus praxisról van szó, amiket Milarepa, a nagy tibeti szent is végzett, de a buddhista lámák is folytatták ezen gyakorlatokat. A spiritualitásnak van misztikus és mágikus útja, Tibetben mindkettő fellelhető. A mágikus gyakorlatok az ősi, Atlantiszi kultúrából származnak és a nagy magasság miatt Tibetben rendkívül hatékonyan működtek. A hegyek és magaslatok az Uránusz bolygó szignatúrája alatt állnak, mert ezeken intenzívebb a kozmikus energia. A napfényben lévő erősebb ibolyántúli sugárzás miatt a levegőben nagyobb az ionok száma, ezért a vezetőképesség is jobb, így a mágikus "távolbahatás", vagy bármilyen más teremtő gyakorlat sokkal hatékonyabb.

Nem célom a mágikus gyakorlatok bemutatása, de a megértés szempontjából érdemes egy kis létezéselméleti áttekintést tenni. A hagyomány szerint az egész, megnyilvánult létezés nem más, mint a Kozmikus Elme (Isten) imaginatív kreációja. Ennek az imaginációnak az első képzete a Világ-Ideája, amely abszolút időben és térben, még egységben tartalmazza a megnyilvánult relatív, mulandó világot. Ez a relatív, objektiválódott világ is ennek az isteni mágiának köszönhető, ami az első elképzelés, a Világ-Idea töredékes továbbképződése, materializációja. Ez az okozat, amelynek abszolút oka a Világ-Idea előképében van. A kibomlás, materializáció az elemi erők összjátékának fogható fel. Ezért is van az, hogy minden ősi kinyilatkoztatásban, kozmogóniában, létezéselméletben fontos szerepe van a négy, vagy öt elemnek.(tűz, víz, levegő, föld, a hinduknál még az éter is). A megnyilvánult létezésben ezen elemek keveredési aránya határozza meg a létkörök minőségét. (A hindu hagyományban a fizikai/energetikai szintnek megfelel a tamasz, az érzelminek a radzsasz, a mentálisnak a szattva. A hermetikus hagyományban ugyanez éter, asztrál,mentál-síknak , az Alkímiában pedig salnak, szulphunak és higanynak nevezték a létköröket) A mágikus gyakorlatok, gyakorlás az elemi erők uralására törekszik, ezen erők felidézését teszi lehetővé, de nem öncélból, hanem azért, hogy mélyebb önismeretre jusson az isteni, teremtő imagináció megértése során úgy, hogy önmaga is teremt vagy felold. (A Tarot kártyában nem véletlenül van az ördög felfelé mutató karjára az "oldás", a lefelé mutatóra pedig a "kötés" írva)

A hermetikus tanítások még rámutatnak arra is, hogy a már megnyilvánult, relatív világ látható és láthatatlan jelenségeit felépítő részecskéi mögött minden szinten, létkörön áll egy éteri/energetikai, asztrális és mentális részecske (elektron-pszichon-ideon), de ebben a vertikális kapcsolódásban az egységtudatban, mentál-síkon, vagy Világ-Ideában lévő ideon az irányító. (Ez a mentál-sík az ideák, ősképek, mátrixok, archetípusok világa, ezt nevezte Jung a kollektív tudattalannak)

Az aszketikus gyakorlás során revitalizálódik a tobozmirigy, (aminek magasabb síkon a korona csakra fele meg) a mentális látás szerve, ami nem csak a magasabb látást teszi lehetővé a mágusnak, hanem az alacsonyabb síkon lévő elemi erők irányítását is, magyarán teremtést vagy feloldást.

Mindezeket azért tartottam szükségesnek leírni, hogy érzékeltessem a megnyilvánult, materiális világban lezajló jelenségek mozgatórugóit. A tudomány is tekinthető mágiának, de úgy tűnik, hogy nagyon sok esetben a létrontó, a létezést beszennyező erők szolgálatában áll. Végül is minden jelenség tartalma, képzete a nagy kozmikus imaginációnak, csak nem mindegy, hogy milyen erőket szolgál. Egy bizonyos sorsszerűségből adódóan ebben a világkorszakban az emberiségnek a létrontás egy intenzívebb fázisán kell keresztülmennie.

Visszatérve a Kínában kitört járványra, nem tarom lehetetlennek, hogy a nagy tibeti lámák sírjainak feldúlásával áll összefüggésben. Ezek a sírok mágikusan, energetikailag védettek. Ha tudatlanul megbolygatják őket, akkor az ott lekötött elemi erők felszabadulnak és a mágikus temetési szertartás során beléjük helyezett feladatot, az ideának megfelelően végrehajtják. Olvastam Alexandra David-Neel beszámolóját, akit egy alkalommal – amikor Tibetben vándorolt örökbefogadott fiával – útonállók támadtak meg. A Bön-misztérium beavatottja volt és nagy hangon elkezdte az egyik misztikus átokformulát mondani, aminek hatására a helyi útonállók azonnal visszaadták pénzét és elmenekültek. Elmondása szerint legkülönösebb az egészben a felidézett okkult hatás volt, amit a mágikus szavak váltottak ki. Az átok-mantrák egy sötét, szinte tapintható atmoszférát teremtettek és ez a nyomasztó massza óriási feszültséggel telítve a légkört, körbevette a csoportot. Még maga az asszony is úgy érezte, hogy a borzalom küszöbére lépett és egy elemi csapás, villám, kőomlás vagy tornádó bármely pillanatban lesújthat.

Nem csak természeti katasztrófák, háborúk, de a járványok kitörése mögött is ilyen láthatatlan erők állnak. A tibeti beavatottak pontosan tudták, hogy mi vár az országukra, az elnyomó Kínának pedig szembesülnie kell tettei következményeivel. Nem lehet véletlen, hogy pont most jött el a szembesülés ideje, miután Kína a világgazdaság motorjává vált a kapzsi, olcsó munkaerőre építő nyugati gazdaságpolitikának köszönhetően. A profit miatt senkit nem zavart a tibeti nép elnyomása, az ország megszállása. A száműzött dalai lámát sem fogadják a Kínával üzletelő országokban és mindezt gazdasági érdekekre hivatkozva teszik. Természetesen a vírus már Európába is eljutott és lehet, hogy ez még csak egy előjátéka valami komolyabb válságnak. 

Fentebb már említettem, hogy a vírussal kapcsolatban a gyanút, annak józan ésszel megmagyarázhatatlan, ok nélküli felbukkanása keltette bennem: az a tény, hogy egyes helyeken nem volt egyértelmű epidemiológiai kapcsolat. Az előzményekben felvázoltak alapján elképzelhetőnek tarom a láthatatlan okot, hiszen a mágikus praxist nem korlátozzák földrajzi és időbeli határok. A Földön napjainkra már annyira felborították az ökológiai egyensúlyt, hogy valaminek történnie kell. A kettősség világában mindig egyensúlynak kell lennie, a rekompenzáció törvénye megkerülhetetlen, és mindig bekövetkezik, ha kell, akkor a láthatatlan szférákból induló kezdeményezésre. A természet magasabb törvényeinek a nem ismerete, vagy annak megtagadása nem fog felmenteni bennünket. 

Ebben a kisregényben még több összefüggés olvasható az elmúlt évek történéseinek spirituális, mágikus és asztrológiai hátteréről. A könyv itt megtalálható: https://nyilegyenes.blog.hu/2019/10/20/oroszlanok_oroszlanja