Swámi Wellness

A képeken Őszentsége Sivarama Swámi (Létai Péter) a magyar Krisna-tudatú Hívők közösségének alapítója van, amint láthatólag nagyon jól érzi magát Goában az ötcsillagos, privát üdülőkomplexumban.

sivarama.jpg

Egy idézet Őszentségétől:

"A legfontosabb, hogy az emberek megismerjék önmagukat és értsék meg, hogy ők nem azonosak a testükkel, hanem lelkek; amikor ezt megértik, az lesz az alapja a békének, és minden más dolognak, amit szeretnének. Mert ugye az, hogy emberek azonosítják magukat ezzel a testtel, ez az alapvető hibája az egész mostani civilizációnak. Nemcsak Európában, Amerikában, Indiában, hanem mindenhol. Ennek alapján egy hamis birodalmat építünk, a materializmus birodalmát, amivel elhanyagoljuk a lelket, a valódi személyiségünket. Mindegy, hogy anyagi szempontból milyen sikert érünk el, az emberek mégis frusztráltak, érzelmi betegségeik vannak, nincs elégedettség."

Persze azért azt se  felejtsük el, hogy az anyagi dolgoktól történő elfordulást hirdető krisnás-vallás kiagyalója "Ő Isten Kegyelme" Swámi Prabhupada Baktivedanta és egyben Létai Péter "mestere", (akit a hívek Rolls Royce-al fuvarozgattak) sem vetette meg a pompát, mint ahogy a szekta más vezetőiről is szaftos történetek keringenek.(pedofília, homoszexualitás, zsarolás, hatalmi harc, bérgyilkosság stb.)

Prabhupada "Ő Isten Kegyelme" arany koronával a fején.

24.jpg

Prabhupadának ráadásul meglehetősen extrém nézetei is voltak, amik még egy átlagember hitelességét is aláásnák. Szerinte a négerek egy alacsony, harmadrangú faji kategóriát képviselnek és nemes egyszerűséggel csak "negro"-ként emlegette őket. Úgy gondolta, hogy az emberiség intelligens osztálya csak az árja családok közül kerül ki, és ezért tartotta Adolf Hitlert is árjának.Szerinte Hitler jó tanítványa volta a Bhagavad Gítának. Ezek után már nem nehéz kitalálni a zsidókról alkotott véleményét sem. Nem csoda, hogy Ghandi kerülte vele a kapcsolatot, és leveleit válaszra sem méltatta. Akit részletesebben is érdekel a téma, az itt elolvashatja Prabhupada "vitriolos" kijelentéseit: http://www.ibtimes.com/swami-prabhupada-founder-hare-krishna-movement-virulent-racist-anti-semite-1412102 

Persze a régi, nagy világvallásoknak és papjaiknak is megvoltak és vannak a maguk visszásságai, de azok a vallások legalább az eredetnél, a forrásnál tiszták és alapvetően azért jöttek létre, hogy a kinyilatkoztatásokban lévő üzeneteket eljuttassák az emberekhez. Az utóbbi évtizedekben mesterségesen létrehozott bizniszegyházak viszont azért jöttek létre, hogy az emberek fölött hatalmat szerezzenek, és kihasználva őket vagyonhoz jussanak. A legnagyobb bűnük az, hogy az eredeti szentkönyvekben rejlő üzeneteket eltorzították és a szekta hatalmi érdekeihez igazították. Prabhupadaék is pontosan ezt tették a saját kiadású Bhagavad Gitával, ahol minden három sor idézetet, 20-30 soros önkényes magyarázat követ, természetesen bele és félremagyarázva a szent szöveget, hogy az olvasó még véletlenül se másképpen értelmezze, mint a Krishna-tudat hívei. Sajnos Európában sokan ezzel a torzszülött, képmutató, kizárólag külsőségekben megnyilvánuló vallással azonosítják Krishnát és a Bhagavad Gitát. Ha valakit komolyan érdekel ez a szent könyv, akkor olvassa inkább Baktay Ervin fordítását vagy Swámi Vivekananda és Paramhansa Yoganada verzióit.

Korunkra jellemző ez a jelenség és számos, megszállott, önjelölt hamis-prófétát dob a felszínre, akik sötét erők akkumulátoraként könnyen befolyásolható, megtéveszthető, infantilis jellemű embereket csalnak lépre az általuk kitalált vallás segítségével. A hívekre erőltettet cölibátus, a kultúrától eltérő étkezési szokások, ruházat, indiai nevek stb. is mind azt a célt szolgálják, hogy az illetőket elszigeteljék a saját társadalmuktól és így életük végéig a hatalmuk alatt tartsák őket. Innen már nagyon nehéz a visszatérés a hétköznapi életbe. Persze ezek a szerencsétlenek azt gondolják, hogy úton vannak Istenhez, nem is sejtve, hogy a számukra kitalált gyermeteg és bugyuta vallási gyakorlatok, mantrázgatások stb. értéke spirituális szempontból a nullával egyenlő. A valódi spirituális út nagyon nehéz és évtizedeken átívelő, állandó szellemi gyakorlást követel, ezért nem is járható tömegesen.

Van egy mondás, ami szerint a Mestert tanítványai jellemeznek a legjobban. Praphupada miután meghalt 1977-ben, az általa alapított szervezeten belül (ISKCON) kitört a hatalmi harc a vezetők között. Az addigra világszervezetté nőtt és óriási vagyonnal rendelkező egyház vezetőjét a saját emberei mérgezték meg, hogy minél előbb átvehessék a hatalmat.

https://www.youtube.com/watch?v=nN_flsMxw2U

Nem véletlenül mondta Swámi Vivekananda:

"Az egész világon léteznek táncoló és ordító szekták,akik úgy terjednek mint a fertőzés,amikor elkezdenek énekelni ,táncolni és prédikálni:ők szintén egy fajta hipnotizőrök."