A nagy Sárkány büntetése

Meglehetősen meglepő és súlyos kijelentésre bukkantam egy interjúban a minap, amit Papaji fogalmazott meg a tanítási vonalára hivatkozókkal szemben. Az előző írásomban már részletesen kifejtettem a legfontosabb részleteket a rá hivatkozó tanítókkal kapcsolatban, (ezeket, közvetlenül a halála előtt készült könyvben, a Nothing ever happened-ben fejtette ki) de akkor még ezt a plusz információt nem ismertem. Jobb is így, mert az önjelölt, hamis tanítók kártékonysága így még hangsúlyosabbá válik. David Godman író, aki hosszú időt töltött vele és számos Papajival készült könyv szerzője, elmesélt egy érdekes jelenetet.

Egy Sanatan nevű holland újságíró az egyik alkalommal az ő nevében tanító tanítók státuszáról kérdezte. Főleg Gangaji, Andrew Cohen és Isaac Saphiro érdekelte, és azt szerette volna megtudni, hogy ők csupán üzenetközvetítők, vagy már teljes jogú mesterek. Papaji azt a felelte, hogy üzenetközvetítőként lettek elküldve, de az egoizmusuk előbukkant és most már önálló guruként tekintenek önmagukra. Erről a jelenségről előtte soha nem beszélt, de ezen a nyilvános összejövetelen nagyon erőteljesen és világosan adott hangot rosszallásának. (Abban az időben Mooji, a napjainkban legismertebb és szintén a Papaji tanítványi láncolatra hivatkozó bizniszguru, még nem pózolt tanítóként. Napjainkban, már ő is komoly vállalkozást épített ki, és egyik ékes példájává vált a "commercial teachers" kategóriának, ahogy Papaji nevezte őket.)    

Elhangzott ott egy mondat, ami különösen figyelemreméltó, ezért szó szerint idézem:

"MINDEGYIKŐJÜK A POKOLRA FOG JUTNI ÉS A KÖVETŐIK IS ODA JUTNAK VELÜK EGYÜTT"

Nagyon erősek ezek a szavak és mindenképpen megfontolásra érdemesek, hiszen egy Jivanmukta kijelentései, aki még a halála előtt is fontosnak érezte, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. Azt mindenképpen tudni kell, hogy a megvilágosodásról csak olyan ember taníthat, tarthat szatszangot, aki azt maga is elérte és rajta és szavain keresztül már az Isteni Önvaló nyilatkozik meg, de nem csak a szavain, hanem főleg a jelenlétén, kegyelmének "energetizáló" hatásán keresztül. Enélkül a töltés nélkül a szavak fedezetlen csekkek. Ezért hiába ismétlik el azokat szó szerint az önjelölt guruk, hiába jelentetnek meg hasonló tartalmú könyveket, szavaiknak transzformáló, tudattisztító hatása nincs, mert a közönségüknek, követőiknek, csak a felszíni tudatát képesek megszólítani, mivel ők, mint "tanítók" is csak ezen a szinten működnek. Az ilyen tanítások csak memorizált információk, és a szavakat nem az Önvaló, a Szent Szellem ereje önti formába. Egy megvilágosodott mester, aki már tiszta csatornája, eszköze a Logosznak ezt mindig ingyen, anyagi ellenszolgáltatás nélkül teszi, hiszen : "ingyen kapta és ingyen is adja". Ott, ahol a pénz kérdése felmerül - a mai spirituális iparban szinte csak ezzel találkozhatunk- biztosak lehetünk benne, hogy egy hamis tanítóval állunk szemben, egy önhitt, rongált, nárcisztikus személyiséggel, akiben az egoizmus jelenléte sokkal magasabb fokú, mint egy átlagemberben. Sokan azok közül, akik ilyen tanítókat követnek azzal mentegetik őket és persze ezzel saját maguk tévúton botorkálását is, hogy ez nem számít, mert a lényeg az, hogy ezek a tanítók is "jókat" mondanak. A fentebb felvázolt tényekből már világos, hogy ez miért nincs így. 

Nem véletlenül adtam "A nagy Sárkány büntetése" címet ennek az írásnak. Papaji szavai eszembe juttatták Jézus szavait a Pisztisz Szophiából, egy ismeretlen ősgnosztikus műből, amelyet Szepes Mária írónő fordított le és látott el magyarázatokkal. (az Académia Occulta könyvben jelent meg először) A nagy tételek közül az egyik, a tévtanok hirdetéséről szól. Nem lehetett véletlen, hogy már Jézus is felemelte a szavát ezen jelenséggel szemben.

"MONDJÁTOK MEG AZOKNAK, AKIK TÉVTANOKAT TANÍTANAK, ÉS MINDAZOKNAK, AKIK TANULNAK   TŐLÜK: JAJ NEKTEK, MERT HA NEM VEZEKELTEK, NEM ADJÁTOK FEL TÉVEDÉSEITEKET, A NAGY SÁRKÁNY BÜNTETÉSÉT VONJÁTOK MAGATOKRA, ÉS A KÜLSŐ SÖTÉTSÉGBE VETTETTEK. SOHA NEM FOGTOK A VILÁG FELSZÍNÉRE KIVETŐDNI, HANEM ANNAK VÉGÉIG ÖNTUDATLAN DERMEDÉSBEN VESZTEGELTEK"

Szepes Mária a nagy Sárkányt, a démonvilág, a félelem és a sötétség, de az anyag alvilágának is magyarázza. Innen nincs visszatérés. Még a gyilkos is visszatérhet, hogy vezekeljen és áldozattá váljék, de a tévtanok hirdetői, a "lélekgyilkosok, a lét legnagyobb bűnösei", ahogy nevezi őket, az embersík alá zuhannak és ott is maradnak a világkorszak végéig. Sajnos, a szöveg alapján a követőikre sem vár jobb sors, ha nem vezekelnek és nem bánják meg a bűneiket.

Jézus azt mondja, hogy legyetek ravaszak, mint a kígyó, és szelídek, mint a galambok. Ravaszak, okosak, értelmesek. Használjátok a megkülönböztető értelmet ! Mondhatta volna azt is, hogy csak szelídek, de nem ezt tette, mert ez, önmagában csak hiszékenységet jelentene és nem hitet, egy kormányos nélkül hánykódó hajót, ami ki van szolgáltatva a természeti elemeknek, és soha nem éri el a kikötőt. Persze Jézus ezen példája is elsődlegesen belső természetünk feltárásához ad útmutatást, de mint minden tanítása a külvilágra is vonatkozik. A mai, Vízöntő kor hajnalán egyre erősebben bontakozik ki a megjósolt "hamis próféták" jelensége, ezért a megkülönböztetés és az egészséges kritika soha nem volt olyan fontos, mint manapság. Az egyre sebesebben áramló információs özönvíz sodor magával mindent és mindenkit, aki nem elég óvatos és éber. Az interneten is fellelhető már minden tanítás, tanítók hada lepte el a világot és a közösségi oldalakat, de bármennyire is próbálják ezt a jelenséget sokan egy "spirituális forradalom"-ként beállítani, a mennyiség még nem minőség. A hiteles "nyílegyenes ösvény"-re vivő tudás, pontosan annyira rejtett a hiszékeny, csak pusztán "szelíd" tömegek előtt, mint az ezelőtti korszakokban bármikor. Viszont a jó hír az, hogyha a "ravaszságot a szelídséggel" párosítjuk a belső, önismereti munkánkban és az életvitelünkben egyaránt, akkor ez a képesség segítségünkre lesz a külvilág jelenségeinek az átvilágításában, és elkerülhetjük a "hamis próféták" által kínált zsákutcákat, tévtanokat. Ezáltal megtisztítjuk a belső és külső utat az Önvaló Kegyelme előtt. Ennek köszönhetően valamilyen "formátumban" mindig eljuttatja hozzánk azokat a tanításokat, információkat, amire a jelen fejlődésünk szintjén szükségünk van.

Az előző írásom a témával kapcsolatban, ahol bemutatok néhány bizniszgurut is :

http://nyilegyenes.blog.hu/2016/08/16/luxus_szatszangok