A Jobbik szerint:Tibet Kína belügye.

tuntetes_10.jpg

Évek óta tapasztalhatjuk a Jobbik elszánt kiállását az emberi jogokért. Vona Gábort is számtalanszor láthattuk már "palesztin" kendővel a nyakában szónokolni.

Egy idézet tőle:

"Bizonyára lehet pro és kontra számos érvet felhozni a különféle oldalak mellett, de egy dolog tény. És ezt nem azért írom, mert az én szívem magyarként a szabad Palesztináért is dobog, hanem azért mert ez tény. Van egy agresszor, és ez Izrael, és van egy elnyomott nép, amely szabad hazát szeretne, és ezek a palesztinok."

Nagyon meghatóak ezek a sorok, és abszolút megnyugtatónak tartom, hogy ez a fiatal, tehetséges és őszinte politikus ennyire együtt érző és figyelmes. Ez a fajta szolidaritás példaértékű, hiszen az elnyomott népek sorsával való törődés nagyon fontos, és a világbéke megteremtése csak is kizárólag ezzel a mentalitással valósítható meg.

Végre egy magyar politikus, aki teljes mellszélességgel kiáll az elnyomás ellen, és a szabadságot mindennél fontosabbnak tartja. Talán még egyszer azt is megéljük, hogy személyében lesz egy Nobel-békedíjas politikusunk.

Még mielőtt teljesen elérzékenyülnénk és bedőlnénk ennek a hamis szolidaritásnak, nézzük meg, hogy milyen a viszonya Vonáéknak a köztudottan legalább annyira elnyomott tibeti néppel, és az őket megszálló kínai agresszióval!

A cikk címe "Tibet Kína belügye" Gyöngyösi Mártontól származik, és a párt külpolitikai programja között szerepel a Kína felé való nyitás, és a szoros gazdasági együttműködés. Milyen érdekes?

Ha Tibet Kína belügye, akkor a palesztin  kérdés miért olyan fontos, és az miért nem Izrael belügye?A választ szerintem mindenki tudja: azért, mert Kínában nem a zsidók az elnyomók.

Ennek a pártnak még a külpolitikája mögött is a zsidógyűlölet áll, hiszen a félrevezetett hívek lelkivilágának ez kell.

 

Néhány mondat Hendrey Tibor a Tibetet Segítő Társaság írásából:

"A Jobbik külügyének teljes irányvesztésére és megalkuvására jellemző, hogy amikor a dalai láma idén szeptemberben a Parlamentben járt, megtiltotta képviselőinek, hogy találkozzanak a tibeti vezetővel, és hogy megjelenjenek a parlament felsőházi termében meghallgatni a világ egyik, ha nem a leghitelesebb közéleti személyiségének nyilvános beszédét az emberiség jövőjéről, a konstruktív szemléletről, a boldogabb életről. Ilyen pragmatikus, politikus és kufár szemlélettel eláruljuk és eladjuk azt, ami nekünk is biztosan van: a múltunkat és hagyományunkat."

"Persze megértem, hogy nagy csábítás a kínai tőke, és nagy reményeket lehet fűzni a pénzhez, a jó üzlethez, de ilyen alapon hol van a Jobbik külpolitikájában a gazdasági és politikai világkép megváltoztatásának szándéka, hol van az igenis létező erkölcs, azaz felsőbb emberi intelligencia – ezt legjobban Konfuciustól lehet tanulni –, és hol van a hitelesség, ami ezen radikális párt legfőbb erénye akar lenni."

"A hitelességről még el kell mondanom, hogy a Tibetet Segítő Társaság megalakulásának közel húsz esztendeje óta még egyetlen politikai párt vagy tömörülés sem határolódott el annyira Tibettől, mint a Jobbik."


Befejezésként még egy roppant érdekes ellentmondás Vona Gábor "spirituális" beállítottságáról, ami kb. annyira hiteles, mint az Orbánék által erőltetett polgári-keresztény katyvasz. Nincs arcpirítóbb és visszataszítóbb, mint amikor ezek a megélhetési politikai ripőkök és hamis kártyások elkezdik magukat bemázolni vallási vagy spirituális festékkel, miközben minden tettükkel gyökeresen ellentmondanak azoknak az elveknek.

"De ha meg kellene határoznom azt a kategóriát, amelybe gondolkodásom, felfogásom alapján tartozom, akkor a válaszom a következő lenne: tradicionalista. Itt pedig Hamvas Béla, Julius Evola és René Guenon nevét kell kiemelnem." - írja Vona.

Az  ilyen fellengzős kijelentések láttán az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen. Ez az ember, vagy nem olvasta a fentebb említett gondolkodók írásait, vagy annyira a saját szemüvegén át értelmezte- belevetítve elferdült nézeteit- hogy valamiért azt képzeli, hogy ő azokat megértette. Például Hamvas Béla egyik legjelentősebb fordítása a Tibeti misztériumok, de több más jelentős munkája is született a Hagyomány jegyében. Megtanult héberül is, hogy eredetiben tanulmányozhassa a zsidó szentkönyveket. Teljes mértékben elítélte a nacionalizmus minden formáját. A tibeti hagyomány és a buddhizmus jelentős hangsúllyal szerepel a tradicionalista létszemléletben, és a tradicionalista gondolkodók ezt számos írásban ki is fejtik.

Szóval annak a ténynek tükrében, hogy a száműzetésben élő  Dalai Láma, aki tibeti buddhizmus legmagasabb rangú tanítója és szellemi mestere (aki nem mellesleg Nobel-békedíjas is)- meglehetősen orbitális hazugság Vona spirituális melldöngetése, főleg már a föntebb bemutatott megalkuvó politikai magatartás ismeretében.

Ne feledjük!

"A Jobbik külügyének teljes irányvesztésére és megalkuvására jellemző, hogy amikor a dalai láma idén szeptemberben a Parlamentben járt, megtiltotta képviselőinek, hogy találkozzanak a tibeti vezetővel......"